Draadafsluiting

Om een tuin van een goede omheining te voorzien wordt vaak gekozen voor een draadafsluiting. De kosten vallen doorgaans mee, door het beperkte gewicht kan de omheining snel worden geplaatst, ze sluiten ook goed aan op de omgeving omdat er volop keuze beschikbaar is. Op deze pagina geven we een overzicht van de verschillende draadafsluitingen.

Bekijk hier alle onze aanbiedingen voor tuinomheining.

1. Standaard draadafsluitingen

standaard draadafsluiting

Als je snel en goedkoop een omheining wilt plaatsen is dit de meest voor de hand liggende optie, op basis van palen die met beton in de bodem verankerd worden en dan strak worden aanspannen.

2. Draadafsluitingen met bovenbuis

draadafsluiting met bovenbuis

De constructie van de omheining wordt aanzienlijk steviger door een bovenbuis te monteren. Dit is met name een voordeel als je de afsluiting wilt camoufleren met rieten matten of klimplanten. Een bovenbuis zorgt ervoor dat de draad niet doorbuigt.

3. Draadafsluitingen met betonplaat

draadafsluiting met betonplaat

Dit is een type omheining waarbij een betonplaat gedeeltelijk in de grond wordt geplaatst. Daardoor zal de constructie steviger verankerd zijn, daarnaast zul je minder kans lopen op schade tijdens het gazon maaien. Dit is een goede optie als je zelf huisdieren bezit of wanneer er zich vossen in de buurt bevinden.

4. Draadpanelen

Draadpanelen hebben een meer rigide constructie waardoor ze niet van vorm te veranderen zijn zoals dat bij een standaard draadafsluiting het geval is. Dat maakt het een sterke constructie met een inbraakwerende werking.

Draadomheining waar je niet doorheen kunt kijken

Je kunt de doorzichtigheid als een voordeel zien, maar als je voor optimale privacy gaat wil je liever de omheining dicht maken. Er zijn verschillende opties en materialen verkrijgbaar. Een klimop of een haag planten is een natuurlijke oplossing waarvoor je wel enkele jaren geduld moet hebben. Hier zijn drie snelle opties om direct van meer privacy te genieten.

1. Kunststof matten

Dit is een betaalbare optie voor extra privacy, je zou voor kunststof matten als tijdelijke maatregel kunnen kiezen terwijl je wacht tot de beplanting helemaal volgroeid is. Deze matten kunnen met groene ijzerdraad eenvoudig opgespannen worden.

2. Kunststof strips / lamellen

Dit is een andere populaire manier om een tuinomheining van draad snel dicht te maken. Daarbij is er een onderscheid te maken tussen een horizontale of een verticale vlechtmethode. Wanneer je een ruitvormig maaspatroon hebt beschik je alleen over de keuze voor een hoek van 45 graden. Strips of lamellen zijn met name interessant voor een gedeeltelijke afsluiting of een doe-het-zelf karwei. Er is de keuze uit bruin, grijs en groen.

3. Heidematten

Als je de uitstraling van kunststof niet zo mooi vindt, dan kun je overwegen om matten van heide of riet te plaatsen. Deze matten gaan jarenlang mee en trotseren weer en wind. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten van dichtheid en daarmee ook privacy. Het is de meest kostbare optie van de drie genoemde producten. Dan hebben we het over een verdubbeling of zelfs verdrievoudiging van de prijs.