Sierhekwerk opties en prijzen

Een sierhekwerk is een stijlvol einde aan de tuin. Je geeft er de tuin en de gehele woning een bijzondere uitstraling mee, zeker omdat er een grote keuze is in kleuren, motieven en versieringen. Laten we de mogelijkheden en prijzen van de diverse sierhekwerken eens wat nader bekijken.

Bekijk al onze aanbiedingen in verband met tuinomheiningen.

Opties

Zodra je een tuinafsluiting of hekwerk laat plaatsen of zelf plaatst zal dit invloed hebben op de volledige woning. Daarom is het van belang om een keuze te maken die past bij het karakter van de woning én de voorkeur van de bewoners die hier wonen. Door de opties van elkaar te scheiden wordt het eenvoudiger om snel tot de juiste keuze te geraken:

1. Materialen

materiaal sierhekwerk

Een sierhekwerk wordt gemaakt van staal, daarmee is het een degelijke en robuuste tuinomheining. Om het materiaal extra goed te beschermen tegen roestvorming zal het hekwerk verzinkt worden. Het is daarnaast ook nog mogelijk om een coating aan te brengen op het hek. Zo wordt het sierhekwerk optimaal beschermd tegen alle weersinvloeden door het jaar heen. Er is een flinke keuze aan kleuren voor de beschermende afwerking. En dat heeft invloed op de algehele uitstraling van de omheining.

2. Afwerking

sierhekwerk

Bij een sierhekwerk zal de nadruk uiteraard op het aanzicht van het hek liggen. Dan zul je direct merken hoeveel verschil het motief van het hekwerk heeft op het geheel. Kies daarom voor een patroon dat echt goed aansluit op de woning en de tuin die grenst aan het sierhekwerk. Naast het motief kan het geheel nog worden afgewerkt met decoratieve elementen. Door opzetstukken te plaatsen zoals een sierpijl of een metalen dennenappel kun je het hek mooi afwerken. Er zijn ook andere decoraties mogelijk. Een lantaarn plaatsen op de poort is een stukje decoratie met een praktische functie.

3. Sierpoorten

sierpoort

Met alleen een omheining ben je er nog niet, in veel gevallen zal er ook een poort geplaatst worden die mooi aansluit op het geheel. Dit deel van het sierhekwerk valt extra op omdat het de toegang en uitgang van de woning betreft. Denk dus goed na over de vorm en afwerking van deze poort. Maak het jezelf makkelijk door de sierpoort automatisch te laten openen en sluiten via een afstandsbediening. Bij de eerste regenbui zul je hier al veel plezier aan beleven.

Plaatsen van een sierhekwerk

Zeker bij een sierhekwerk kan je de plaatsing ook zelf doen. Wel moet je opletten dat alle palen rechtstaan of op de juiste hoogte staan anders ziet het geheel er niet mooi uit. Zeker bij de hoeken is het van groot belang om de plaatsing op de juiste wijze uit te voeren. De palen van de afsluiting zullen in de grond verankerd worden met beton. Als de plaatsing netjes wordt uitgevoerd is het resultaat een solide tuinafsluiting met een lange levensduur en zeer weinig onderhoud.

sierhekwerk decoratie

Prijzen voor sierhekwerken

De kosten zijn afhankelijk van factoren zoals de complexiteit van het motief, de kwaliteit van de gebruikte materialen en de arbeid die verricht wordt. Reken op een bedrag tussen 30 en 90 euro voor een sierhekwerk van één vierkante meter, met pakweg 15 euro per meter extra voor de plaatsing. Bij verdere afwerking zullen de prijzen hoger uitvallen.
Bij ons zijn echter de gemiddelde prijzen van sierhekwerk tussen de 15 tot 20 euro per vierkante meter, wat natuurlijk een stuk goedkoper is.