4 populaire hekwerken als tuinomheining

Er zijn verschillende manieren om een tuinomheining aan te leggen. Het plaatsen van een hekwerk is een relatief eenvoudige methode die ook nog eens niet te duur is. Als je denkt dat een hekwerk er saai uitziet moet je de vier mogelijkheden op deze pagina zeker eens bekijken. Er zit vast een omheining bij die jou zal aanspreken.

1. Kastanje hekwerk

kastanje hekwerk

Deze optie heeft een natuurlijke uitstraling met een landelijk karakter. Daarnaast is het een duurzame tuinomheining die in vergelijking met andere opties ook nog eens goedkoop is. Er zijn volop mogelijkheden om het ontwerp naar eigen voorkeur aan te passen. Zo kun je bepalen welke afstand er tussen de latten moet zijn. Meestal wordt vier tot acht centimeter toegepast. Met kastanjehout kun je ook een tuinpoort maken. Naast het natuurlijke materiaal wordt dit hout ook nog eens uit Engeland of Frankrijk aangevoerd, dat betekent minder transport waarmee het een extra milieubewuste oplossing is.

2. Gaas hekwerk

gaashekwerk

Een hekwerk van gaas kan heel goedkoop uitvallen, het is daarnaast een eenvoudig te plaatsen omheining. Er is een breed assortiment aan mogelijkheden zoals een variabele hoogte en de fijnmazigheid van het gaas. Om deze hekwerken sterker te maken kan er een bovenbuis worden gemonteerd die de constructie steviger maakt. Voor extra privacy en een meer natuurlijke uitstraling kun je klimop laten groeien tegen het gaas, of zet er heidematten tegenaan. Voor optimale veiligheid is het mogelijk om de afsluiting aan de bovenzijde te voorzien van puntdraden.

Direct onze aanbiedingen bekijken? Klik dan hier!

3. Spijlen hekwerk

spijlenhekwerk tuinafsluiting

Dit is een omheining die naast tuinen bij particuliere woningen ook vaak bij bedrijfsterreinen geplaatst wordt. Een spijlen hekwerk wordt vervaardigd uit metalen spijlen in een verticale positie. Omdat deze constructie erg robuust is wordt dit hekwerk vaak gebruikt om een bedrijfsterrein veilig af te sluiten. Eerst worden de metalen spijlen in een bad met zink gedompeld, daar kan nog een coating laag overheen komen. Om vandalisme te ontmoedigen kun je een punten rand op de afbakening laten plaatsen. Naast staal is hout ook een optie voor dit type omheining.

4. Sierhekwerk

sierhekwerk tuinafsluiting

Als je een tuinomheining niet alleen ziet als een praktisch hekwerk maar ook als een decoratief object, dan kun je een sierhekwerk overwegen. Er zijn verschillende bijzondere motieven waarmee je precies de stijl kunt kiezen die past bij de woning en de tuin waar het hek aan grenst. Een sierhekwerk komt in veel opzichten overeen met het spijlen hekwerk, maar dan met een meer stijlvolle afwerking. Ondanks het aantrekkelijke design is het nog steeds een onderhoudsvrije oplossing. hekwerk tuin