Draadpanelen

Een populaire vorm van tuinafsluiting zijn draadpanelen. Dit zijn hekken die gemaakt worden van staaldraden die gelast worden, en door robuuste panelen een zeer duurzame en veilige omheining vormen. Op deze pagina geven we naast prijzen voor draadpanelen ook informatie over de plaatsing, en we noemen een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden bij aanschaf van deze panelen rond de woning of open terreinen.

Prijzen voor draadpanelen

Vind hier

onze actuele stock en prijzen terug van de diverse types draadpanelen die we te koop aanbieden.

Aandachtspunten bij draadpanelen

Bij de keuze voor draadpanelen zijn er een aantal aspecten om rekening mee te houden. Dit zijn de voornaamste drie aandachtspunten bij aanschaf van een draadafsluiting:

1. Hoe hoog en hoe sterk moet de tuinomheining zijn?

Het voornaamste verschil tussen panelen en een omheining op basis van draad is de stevige en stabiele constructie van het geheel. Je komt deze omheining daarom vaak tegen bij openbare terrein, daarnaast is deze constructie ook zeer geschikt als omheining bij een particuliere tuin. De keuze voor de juiste vorm en techniek hangt af van de toepassing. Zo zul je bij een voortuin doorgaans voor een lagere afsluiting kiezen, er is dan geen noodzaak voor zware draadpanelen. Wanneer er een risico bestaat op vandalisme of diefstal zoals dat bij een bedrijventerrein het geval is, moet de omheining met hogere en sterke panelen geplaatst worden.

Hoe stevig een paneel staat is niet alleen een kwestie van dikkere panelen, ook de draaddikte, de fijnmazigheid en de bevestigingsmethode zijn factoren van invloed. Een dikkere draad is beter bestand tegen doorknippen. Een scherm dat gelast is op basis van materialen met een behoorlijke dikte buigen niet door, zelfs niet bij een behoorlijke druk op de omheining.

2. Welke vorm en kleurstelling moet de draadafsluiting hebben?

Draadpanelen zijn herkenbaar aan de rechthoekige vorm van de mazen. Dat is het verschil tussen een gevlochten en een gelaste draad. De meest voorkomende kleuren zijn zwart, antraciet en groen, de panelen zijn ook in andere RAL kleuren leverbaar. De bovenzijde van de omheining kan recht van vorm zijn of juist gebogen. Daarnaast is er een optie voor draadpanelen waarbij de draad aan de bovenzijde een specifieke buiging heeft. Dit soort panelen zien er wat netter afgewerkt uit zodat ze niet puur functioneel zijn maar ook decoratief.

3. Hoe kun je draadpanelen bevestigen?

De robuustheid van het geheel is deels afhankelijk van de wijze waarop de panelen worden bevestigd aan de palen. Hierbij worden er diverse methoden toegepast, de bevestiging aan de steunpalen zijn niet altijd van dezelfde kwaliteit. Het is daarom aan te raden voor een gerenommeerd merk te kiezen dat jarenlang zonder problemen overeind zal blijven.

Hoe wordt de omheining geplaatst?

Het is uiteraard mogelijk om zelf draadpanelen te plaatsen rond de woning. De bevestiging van de afzonderlijke panelen aan de steunpalen is niet zo ingewikkeld, het is meestal wel noodzakelijk om deze steunpalen te verankeren in beton. Anders kan de structurele integriteit van het hekwerk in gevaar komen. Het is een optie om de draadpanelen op een ondergrond van steen te plaatsen. Dit komt vaak voor bij omheiningen voor een balkon. Om de panelen op de juiste wijze te verankeren zijn beugels en sokkels vereist die met schroeven aan de muur en vloer bevestigd kunnen worden.

Waarom kiezen voor draadpanelen?

Dit zijn de voornaamste voordelen van dit type omheining:

  • Een gegalvaniseerd stalen hek voorzien van een beschermende coating is nagenoeg onverslijtbaar.
  • Gelast staaldraad in combinatie met robuuste panelen levert een zeer betrouwbaar en sterk hekwerk op.
  • De verhouding tussen prijs en kwaliteit is zeer gunstig.
  • Het is een onderhoudsvrije tuinomheining waar je verder geen omkijken naar hebt.
  • Het is eenvoudig om een poort te plaatsen in combinatie met draadpanelen.
  • Behoefte aan een meer natuurlijke uitstraling? Bedek ze met klimplanten die het staal zullen bedekken.

Praktijkvoorbeelden

gegalvaniseerd gaas

Met een uniforme kleurstelling kun je een veilige omheining plaatsen die niet in het oog springt. Door de bovenste draad van een buiging te voorzien creƫer je een stijlvol hekwerk dat gezien mag worden.

draadpanelen zwart